Teleskop SkyWatcher 60/900 EQ1

Olimpsport.rs rasprodato
Teleskop SkyWatcher 60/900 EQ1
Šifra:
A swr609eq1
Cena:13.900,00 RSD
ili naručite telefonom: 011/3320 256 065/225-77-66
plaćanje dostava pitajte nas

Ovo je ahromatski teleskop koji preporučujemo početnicima. Na temelju svoje veličine, ovo je među najmanjim teleskopima koje nudimo, ali zahvaljujući svom vrhunskom kvalitetu, ne može se uporediti sa sličnim jeftinijim teleskopima koje možemo pronaći u maloprodajnim objektima trgovinskih lanaca.

Ahromatski objektiv od 60 mm omogućuje maksimalno uvećanje oko 120x sa kojim možete videti Jupiterove oblake i mesece, Saturnov prsten, a u odgovarajućem trenutku se mogu videti i polarne kape Marsa, kao i promene faze Venere, poznate dvostruke zvezde (Albireo, Castor, e Lyrae, Alcor-Mizar, itd.). Strpljiviji posmatrači mogu videti mnoge objekte dubokog neba, od tamnog neba do magline Orion, magline Andromede, Set Herkula (itd.). 

Teleskop ima standardni fokuser 31,7 mm, tako da je moguće nadograđivati raznim dodacima tog promera. Uključuje 10 mm i 20 mm okulare Barium (uvećanje 90x i 45x). Zahvaljujući standardnom promeru fokusera, možemo nedograditi teleskop pomoću bilo kojeg okulara od 31,7 mm kako bismo u potpunosti iskoristili raspon zumiranja. U kutiji teleskopa nalazi se i svojevrsan solarni projektor, sa kojim se mogu sigurno posmatrati sunčeve pege. EQ1 Equatorial Mechanics (ekvatorijalna montaža) je prilagođena za pronalaženje i praćenje nebeskih objekata, noge tripoda su podesive po visini, te će posmatranje učiniti udobnijim. Mehanika se može nadograditi motorićima koji automatski prate kretanje neba. Teleskop mora biti učvršćen na postolje pomoću šine.

Namenjen je za posmatranje Planeta, Sunca i Meseca.

  • Teleskop SkyWatcher refraktor
  • Svetlosna moć: f/15
  • Mehanika: EQ1 sa mogućnošću finog podešavanja po obe ose
  • Tražilac: Optički 6x24 

Masa za dostavu: 6 kg

Masa za dostavu: 
6 kg